Arnesen: Voor Kompany en voor mij was hij kandidaat nummer één

Arnesen: "Voor Kompany en voor mij was hij kandidaat nummer één"

04-07-2019 21:45
6

Anderlecht heeft met Michel Vlap een nieuwe spelmaker gehaald. Frank Arnesen is alvast heel enthousiast, want de transfer heeft heel wat voeten in de aarde.

"Het was als een voetbalwedstrijd met verlengingen en penalty's. Gelukkig hebben wij gewonnen", aldus Arnesen op de persconferentie. "Iedereen heeft de voorbije weken gelezen dat we Michel wilden halen. Dat is een probleem, want dan komen er kapers op de kust. Ik ben dan ook heel gelukkig dat we Michel vandaag verwelkomen als een nieuwe speler."

De interesse in Vlap was absoluut niet nieuw. "Het begon in januari, tijdens de eerste maand dat ik hier werkte. Dan maakten we intern een analyse van de spelersgroep en bekeken we wat we in de zomer zouden moeten halen. Eén van onze prioriteiten was een speler voor de nummer tien."

Vlap heeft heel wat progressie gemaakt bij Heerenveen. "Ik heb hem de afgelopen jaren gevolgd en zien groeien van een goede tot een betere speler en iemand die heel veel toekomst heeft. Hij is net 22 jaar geworden en past in onze filosofie: jong, aanvallend, technisch, kan scoren en kan assists geven. Michel was dus iemand die hoog op ons verlanglijstje stond."

Kompany
Ook speler-manager Vincent Kompany kreeg natuurlijk inspraak. "Ik sprak met hem en de uitkomst was dat zowel Vincent als ik als kandidaat nummer één voor de tien-positie uitkwamen bij Michel Vlap. Toen schakelden we een versnelling hoger."