Royal Antwerp FC geraakt opnieuw niet langs Duitse derdeklasser

02-07-2019 19:15 Laatste update: 19:00
4

Royal Antwerp FC heeft ook de tweede oefenmatch tijdens de stage in Duitsland niet weten te winnen. Net als tegen KFC Uerdingen 05 (1-1) bleef Antwerp steken op een gelijkspel. Ditmaal stond er na 90 minuten een 2-2 op het scorebord.

Meppen had duidelijk meer balbezit en was ook de meeste dreigende ploeg in de openingsfase. Sinan Bolat alsook de Antwerpse defensie was alert. Grote kansen werden dan ook niet weggegeven. Antwerp loerde op de counter, maar kon pas na een half uur spelen de eerste kans noteren. Ivo Rodrigues besloot vanaf twintig meter over. 0-0 was dan uiteindelijk geen onlogische ruststand.

Na de pauze kwam Antwerp beduidend beter voor de dag. The Great Old kwam in minuut 54 zelfs op voorsprong. Na slordig balverlies van Meppen schakelde Antwerp snel om en werd Lior Refaelov op tien meter van de Duitse goal in stelling gebracht. Refaelov liet de doelman kansloos. Helaas kon Antwerp amper drie minuten genieten van de 1-0. De gelijkmaker was volledig Bolat aan te rekenen. Bolat liet de bal na een voorzet uit zijn handen vallen. Meppen nam het cadeau dankbaar aan: 1-1.

Spannend slot
Antwerp zocht nadien meer de aanval en dat resulteerde een kwartier voor tijd in een strafschop, nadat Dieumerci Mbokani werd neergehaald door de Meppen-doelman. Yehor Nazaryna ging met succes achter de bal staan: 2-1. De mannen van László Bölöni leken de oefenzege over de streep te trekken. In de voorlaatste minuut ging het door een inzet van dichtbij toch nog mis. Deniz Undav mocht voor de tweede keer juichen namens de club uit de 3. Liga.