Haalt Anderlecht nieuwe klepper in huis? Hij doet me denken aan Vanaken

Haalt Anderlecht nieuwe klepper in huis? "Hij doet me denken aan Vanaken"

28-06-2019 10:30
13

Anderlecht staat op het punt om een nieuwe spelverdeler te halen. Michel Vlap van Heerenveen moet de lijnen gaan uitzetten. Volgens zijn voormalige ploegmaat Stefano Marzo is hij een uitstekende keuze.

Marzo, die nu actief is bij Sporting Lokeren, ziet in Vlap een Nederlandse Hans Vanaken. "Ondanks zijn 1.91 meter is Vlap snel in zijn bewegingen. Hij doet denken aan Vanaken”, vertelt Marzo in Het Nieuwsblad. 

"Het is geen spelverdeler die een verdediger er zal aflopen in de sprint, maar hij is zeker niet traag. Met de bal aan de voet wegdraaien, een kapbeweging… In die bewegingen is Michel snel. En hij heeft een precies schot. Veel spelers knallen maar, maar Vlap kan een bal vanop afstand perfect plaatsen."

Volgens Marzo hoeft Anderlecht niet te twijfelen aan Vlap. "Michel is een kerel die zich snel gaat nestelen in de kleedkamer”, vervolgt Marzo. “Niet dat hij meteen de leider van Anderlecht zal zijn, maar hij is wel een sociale kerel. Hij kan ook autoriteit afdwingen op basis van zijn prestaties. Vorig seizoen scoorde hij 17 goals terwijl de ploeg niet zo geweldig was. Hij belichaamde Heerenveen."