Lukebakio zucht: Ik snap niet waarom wij worden vergeleken met vorige generaties

Lukebakio zucht: "Ik snap niet waarom wij worden vergeleken met vorige generaties"

Gepubliceerd: donderdag 20 juni 2019 om 16:04do 20-06-2019 om 16:04

De finale nederlaag tegen Spanje (2-1) heeft er zwaar ingehakt bij de nationale beloften. Enkel een mirakel kan hen nu nog naar de halve finales van het EK U21 in Italië gidsen. Dodi Lukebakio weigert de handdoek al te gooien.

Na twee nederlagen en bijbehorende nul op zes bengelt België onderaan in de poule. Door de verrassende zege van Polen tegen Italië bestaat er echter nog een waterkans om alsnóg door te stoten. Dan zullen de jonge Duivels natuurlijk wel moeten winnen van gastland Italië op de slotspeeldag. Bovendien moeten de resultaten in de andere groepen erg meevallen.

"We geloven er nog in. Het is een unieke kans en we willen dit EK mooi afsluiten", behoudt Dodi Lukebakio het geloof op de persconferentie na de ontgoocheling tegen Spanje. "We moeten nu snel aan iets anders denken. Als je niet wint, is het niet gemakkelijk om over jezelf te spreken."

Andere tijden
Naar Lukebakio wordt vaak gekeken op dit EK, aangezien hij één van de sterkhouders van het team van Johan Walem is. "Ik heb mijn best gedaan, maar dat was niet gemakkelijk tegen Polen. We hebben die match niet afgemaakt. Polen was volwassener dan ons", analsyeert hij. "Dat was zwaar om te accepteren. Maar tegen Spanje waren we ervan overtuigd dat we iets kunnen doen. Ik wilde mijn ploeg helpen, maar jammer genoeg is dat niet gelukt."

De Belgische voetbalfan is de laatste jaren verwend, wat een invloed heeft op de perceptie van de beloften. "Ik snap niet waarom er vandaag de vergelijking wordt gemaakt met de vorige generaties", is Lukebakio eerlijk. "We hebben gedaan wat we konden. Rode Duivel worden zou heel veel betekenen voor mij. Wij hebben honger. Maar of ik daar kans toe heb, dat weet ik niet. Ik moet gewoon presteren."

Poll

Verwachten we te veel van deze U21-ploeg?

(104 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws