'Nog geen witte rook, maar Sint-Truiden en Italianen naderen elkaar'

'Nog geen witte rook, maar Sint-Truiden en Italianen naderen elkaar'

19-06-2019 22:30 Laatste update: 24-06-2019 18:05
17

Sky Sport-journalist Gianluca Di Marzio weet het zeker dat de transfer van Takehiro Tomiyasu naar Bologna in kannen en kruiken is.

Naar verluidt ontvangt Sint-Truiden zo’n zes miljoen euro voor de Japanse verdediger, die afgelopen seizoen veel indruk maakte op de Belgische velden. Zo wordt Tomiyasu de duurste uitgaande transfer van STVV.

Tomiyasu stond in de belangstelling van verschillende Europese clubs, maar het Italiaanse Bologna was al geruime tijd het concreetst. De officiële berichtgeving is nog niet vrijgegeven.

Update 19/06 22.30u: Tegenover Het Nieuwsblad heeft STVV de interesse van Bologna in Tomiyasu bevestigd. Een akkoord is er echter nog lang niet, zo geeft STVV aan. De Truienaren willen het onderste uit de kan halen en vragen dan ook een pittige som voor de Japanner.

Update 24/06 18.05u: Hoewel er op clubniveau nog geen deal is, mag Tomiyasu blijven dromen van een toekomst in de Serie A. Het Belang van Limburg weet te melden dat STVV en Bologna tijdens de onderhandelingen nader tot elkaar zijn gekomen. De gesprekken schieten dus in positieve zin op.

No Poll