Davies doet plan bij Anderlecht uit de doeken: 'Balbezit en agressieve pressing'

Davies doet plan bij Anderlecht uit de doeken: 'Balbezit en agressieve pressing'

Gepubliceerd: zondag 16 juni 2019 om 16:30zo 16-06-2019 om 16:30

Simon Davies moet volgend seizoen samen met Vincent Kompany coach van Anderlecht worden. De rolverdeling is nog niet helemaal duidelijk, maar als leerling van Pep Guardiola heeft Davies wel een duidelijke speelstijl.

"We gaan proberen om vanuit balbezit te spelen. We bouwen van achteruit op en zullen met een agressieve pressing spelen", geeft Davies aan bij RSCA TV. 

Met Guardiola heeft Davies een uitstekende leermeester gehad. "Hij is enorm gedreven, heel duidelijk in wat hij doet, bescheiden in zijn aanpak en daardoor kan hij de spelers op een heel eenvoudige manier uitleggen wat ze moeten doen. Hij kan een structuur neerzetten waarmee je wedstrijden kunt winnen en creëert een sfeer waarin iedereen zich gewaardeerd voelt."

Davies hoopt vooral dat de fans niet afhaken na een barslecht seizoen. "De fans maken een voetbalclub groot. Mijn boodschap is dat het een heel boeiend seizoen zal worden. We - de club, de spelers - gaan alles doen om Anderlecht weer succes te brengen, want de supporters verdienen dat. Zij zijn het hart en de ziel van deze club."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws