Renard bespreekt afgesprongen transfer van Refaelov naar Standard: Kiezen

Renard bespreekt afgesprongen transfer van Refaelov naar Standard: "Kiezen"

13-06-2019 22:18

Olivier Renard nam onlangs afscheid van Standard. Naar verluidt omdat hij niet op één lijn zat met trainer Michel Preud'homme. Onder andere de afgesprongen transfer van Lior Refaelov zou één van de redenen zijn.

Preud'homme wilde de middenvelder er graag bij, maar Renard zou de transfer geblokkeerd hebben. Dat weerlegt Renard nu. "Weinig mensen kennen de ware toedracht", zegt hij in Gazet van Antwerpen.

Volgens hem ging het helemaal anders. "In december 2017 heb ik met ­Rafa rond de tafel gezeten. Op dat moment moest de club tussen hem en Carcela kiezen. De club koos op de slotdag van de wintermercato voor Carcela. Over de kwaliteiten van Rafa bestond geen twijfel. Daarom kwam zijn dossier vorige zomer opnieuw op tafel te liggen."

Waarom Rafa nog?
De transfer kwam er uiteindelijk toch niet. "Als je al over Mpoku, Carcela, ­Lestienne, toen nog Carlinhos en vooral Djenepo beschikt, waarom moet je dan voor die positie nog ­iemand erbij halen? Bovendien was ik ervan overtuigd dat ­Djenepo zou ontploffen."

Nu werkt Renard wel samen met Refaelov, bij Antwerp. "Refaelov is een goeie speler, maar Antwerp had hem meer nodig dan Standard. De fans begrijpen nu beter waarom ik toen het been stijf hield om Djenepo een kans te geven", geeft Renard aan.