Robertson vreest voor lastige avond: De beste tegen wie ik al ooit speelde

Robertson vreest voor lastige avond: "De beste tegen wie ik al ooit speelde"

10-06-2019 22:01
0

De Rode Duivels sluiten hun seizoen dinsdag af met een EK-voorronde-interland tegen Schotland. Als de Schotten een resultaat willen meenemen uit Brussel, zullen ze boven zichzelf uit moeten stijgen. Ook Andrew Robertson onderschrijft het klasseverschil tussen beide elftallen.

De vleugelverdediger van Liverpool FC, kersvers winnaar van de Champions League, verwacht zich aan een lastige avond. Vorig jaar in september klopten de Duivels Schotland nog met duidelijke 0-4-cijfers in een oefenduel. Toch is die match niet helemaal relevant, aldus Robertson.

"In vergelijking met toen hebben wij ons goed ontwikkeld als groep", verzekert hij volgens RTBF. "We konden beter doen, begingen enkele vreselijke fouten ook. Dat zullen we moeten verbeteren. We moeten meer gestructureerd en intelligent spelen."

Beste tegenstander ooit
Toch steekt Robertson niet onder stoelen of banken dat België favoriet is. Zelf komt hij ongetwijfeld enkele keren tegenover Eden Hazard te staan. Robertson kent zijn kwaliteiten natuurlijk als geen ander. "Hij is hoogstwaarschijnlijk de beste tegen wie ik ooit gespeeld heb. Hij is een fantastische speler, bij de besten ter wereld", vertelt de man die recent nog met Liverpool tegen het FC Barcelona van Lionel Messi uitkwam.

De toptransfer van Hazard is in Schotland natuurlijk ook in het nieuws gekomen. "Hij verdient zijn transfer naar Real Madrid. We moeten respect tonen voor zijn capaciteiten, maar proberen om toch niet té veel respect te hebben op het terrein", besluit Robertson.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie