Voormalig Barça-preses fronst zijn wenkbrauwen na Hazard-transfer: 'Geen garantie'

Voormalig Barça-preses fronst zijn wenkbrauwen na Hazard-transfer: 'Geen garantie'

09-06-2019 00:05
9

Voormalig FC Bracelona-voorzitter Joan Laporta heeft zijn bedenkingen bij de toptransfer van Eden Hazard, die rivaal Real Madrid vrijdagavond bekrachtigde. De 56-jarige advocaat is geen voorstander van de transferpolitiek van De Koninklijke.

Real Madrid heeft er sinds het begin van de eeuw een gewoonte van gemaakt om vrijwel elk jaar een Galáctico voor veel geld naar het Estadio Santiago Bernabeu te halen: onder meer Luis Figo, Zinedine Zidane, David Beckham, Cristiano Ronaldo en James Rodriguez gingen Hazard voor. "Het is geen vorm van beleid waar ik van fan ben", laat Laporta weten aan AS. "Het laat zien dat Real Madrid niet veel vertrouwen heeft in de spelers die ze zelf opleiden."

De ex-preses van de Catalanen wijst naar het beleid van 'zijn' club. "Wij keken altijd al veel meer naar onze jeugdopleiding dan Real Madrid. Je kunt je selectie wel bij elkaar kopen, maar dat geeft geen enkele garantie. Kijk maar naar dit seizoen: FC Barcelona werd kampioen en Real Madrid won helemaal niets."

Desondanks is Laporta tevreden met de komst van Hazard. "Hij is een geweldige voetballer en hij gaat de competitie er ongetwijfeld nóg aantrekkelijker op maken."