Castagne over droomseizoen bij Atalanta: Kregen zelfs applaus bij Juventus

Castagne over droomseizoen bij Atalanta: "Kregen zelfs applaus bij Juventus"

30-05-2019 21:02 Laatste update: 21:04

Timothy Castagne heeft een droomseizoen achter de rug met Atalanta Bergamo. De Belgische flankverdediger pakte met zijn ploeg de derde plaats in de Serie A en plaatste zich bijgevolg voor de Champions League.

"We brachten dit jaar prachtig voetbal. We hoopten op een zesde of zevende plaats om zo de Europa League te halen, zoals vorig seizoen", vertelt Castagne tijdens een interview met Sport/Voetbalmagazine. "We hebben alle verwachtingen overtroffen. Onlangs op Juventus ontvingen we van het hele stadion applaus. De fans erkennen dat wij het mooiste voetbal spelen, met een hoge pressing, man tegen man."

"In tegenstelling tot heel wat Italiaanse clubs die de voorkeur geven aan alles achterin te blokkeren, op een catenaccio-achtige manier. We werken hard op fysiek. Dat zie je nu ook, want op het einde van elk duel zijn we conditioneel sterk terwijl andere ploegen afhaken. Ik denk dat wij met onze coach Gian Piero Gasperini nog meer op dat aspect werken dan de rest van Italië. En tactisch is hij bijzonder sterk. Er is een groot respect voor hem na drie seizoenen bij Atalanta", besluit Castagne.