Geen Europees voetbal voor Anderlecht, Gent mag nog hopen

Geen Europees voetbal voor Anderlecht, Gent mag nog hopen

Gepubliceerd: zondag 19 mei 2019 om 19:52zo 19-05-2019 om 19:52

Laatste update: zondag 19 mei 2019 om 20:05zo 19-05-2019 om 20:05

Het dramatische seizoen van RSC Anderlecht is afgelopen. Op de laatste speeldag van Play-Off 1 moest paars-wit de kelk tot de bodem ledigen. Het verloor met 2-1 van KAA Gent. Door de nederlaag eindigt paars-wit op de zesde plaats. Voor de eerste keer in 55 jaar haalt Anderlecht geen Europees voetbal.

Voor de match ging het vooral over de comeback van Kompany. Volgend jaar keert de ex-speler terug in een dubbelrol. Hij heeft daarbij een mannetje nodig. In de wandelgangen van de Ghelamco Arena klonk de naam van Henry het luidst.

Ondanks het Kompany-nieuws moest Anderlecht haar seizoen nog redden op de slotspeeldag van Play-Off 1. Paars-wit moest haar laatste kans grijpen op een eventuele kans op Europees voetbal. Dat telde eigenlijk ook voor Gent en de Buffalo's namen de beste start. Na iets meer dan één minuut stond de 1-0 al op bord. Didillon hield Anderlecht eerst nog even overeind, maar Kvilitaia scoorde in de herneming.

De koning is geen prins
Na de openignsgoal bleef Gent beter. Bij Anderlecht doken de problemen van de laatste weken weer op. Kara zakte volledig door het ijs. King Kara is duidelijk geen Vince The Prince. Anderlecht moest het ook snel zonder Trebel stellen. Gerkens kwam in de plaats van de geblesseerde Fransman. Gent zag in de eerste helft dan weer Sorloth uitvallen.

Na de rust kwam Anderlecht beter in de partij. Het kwam ook langszij. Saelemaekers bediende Bolasie, en de huurling maakte zijn zesde treffer voor Anderlecht. Even voordien ontsnapte Bornauw nog aan zijn tweede gele kaart van de match.

Geen Europees voetbal
Lang hield Anderlecht de 1-1 niet vast. Drie minuten na de gelijkmaker plaatste David de 2-1 op het bord. Amuzu had pech dat hij na een goede actie de bal prompt in de voeten van de Canadees duwde. Het slotoffensief van Anderlecht leverde niks op.

Door de nederlaag eindigt Anderlecht het seizoen als zesde. Volgend seizoen speelt het voor het eerst in decennia geen Europees voetbal. Gent mag nog hopen op een Europees ticket, maar is afhankelijk van de uitspraken in de zaak Propere Handen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws