Arsenal maakt zich grote zorgen: finale mogelijk niet veilig voor Mkhitaryan

Arsenal maakt zich grote zorgen: finale mogelijk niet veilig voor Mkhitaryan

Gepubliceerd: vrijdag 10 mei 2019 om 18:06vr 10-05-2019 om 18:06

Arsenal is 'zeer bezorgd' dat Henrikh Mkhitaryan de finale van de Europa League moet missen. De aanvallende middenvelder wordt mogelijk slachtoffer van de politieke spanningen tussen zijn land Armenië en Azerbeidzjan.

"De veiligheid van onze spelers is ontzettend belangrijk voor ons", zegt een woordvoerder van Arsenal tegen de BBC. "We zoeken garanties van de UEFA dat het veilig zal zijn voor Henrikh om naar Baku te reizen voor de Europa League-finale. Zowel voor Arsenal als voor Henrikh is dat een vereiste om te worden opgenomen in de wedstrijdselectie."

"We hebben nog geen acceptabele garanties ontvangen en we hopen dat de UEFA die spoedig kan geven", vervolgt de woordvoerder. "We maken ons er natuurlijk grote zorgen over dat de locatie van de finale ervoor zou zorgen dat Micki niet in actie zou kunnen komen."

Mkhitaryan liet om veiligheidsredenen eerdere wedstrijden van Arsenal en zijn oude club Borussia Dortmund in Azerbeidzjan schieten. Zo ontbrak hij in het groepsduel van The Gunners met FK Qarabag eerder dit seizoen. De finale tegen Chelsea op 29 mei in Baku wil de dertigjarige Armeniër echter dolgraag spelen.

In 2017 won Mkhitaryan de Europa League al eens met Manchester United. Dat ging ten koste van Ajax. De aanvallende middenvelder was dit seizoen goed voor drie assists in elf optredens in de Europa League. In de Premier League staat de teller op zes goals en vier assists.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws