Kortrijk-voorzitter Allijns heeft genoeg van Play-Off 2: Dat zegt voldoende

Kortrijk-voorzitter Allijns heeft genoeg van Play-Off 2: "Dat zegt voldoende"

08-05-2019 20:51
2

KV Kortrijk speelt de finale van Play-Off 2 en maakt op die manier nog kans op een Europees ticket. Maar toch heeft voorzitter Joseph Allijns een grondige hekel aan de competitieformule. Het is immers moeilijk om de supporters warm te maken.

"Wat de toeschouwersaantallen in Play-Off 2 betreft, is KV Kortrijk nog bij de betere. Anderzijds bewijzen de toeschouwersaantallen in Play-Off 2 het failliet van die formule. Er is geen media-aandacht voor play-off 2", vertelt Allijns aan Sport/Voetbalmagazine. "Kortom: die formule is de rest van de ploegen wat bezighouden. In andere landen loopt de reguliere competitie ten einde medio mei, maar in België eindigt die al medio maart. Dat zegt voldoende."

Kortrijk maakt nog steeds kans op een Europees ticket, maar daardoor wordt de vakantie van spelers en staf wel ingekort. "Ik stel vast dat zowel spelers als technische staf gedreven zijn om zover mogelijk door te stoten in het huidige format en dat is tot en met de testwedstrijd tegen de vierde van play-off 1. Afgesproken is dat allen de vakantie krijgen die ze verdienen", besluit Allijns.