Dossier KV Mechelen: 'Kortrijk wil duidelijkheid en overweegt stap naar de UEFA'

Dossier KV Mechelen: 'Kortrijk wil duidelijkheid en overweegt stap naar de UEFA'

07-05-2019 06:59 Laatste update: 07:27
16

Terwijl KV Mechelen moet vrezen voor degradatie. Zijn ook de andere clubs bezig met hun belangen. KV Kortrijk wil bijvoorbeeld weten waar het aan toe is. Volgens Het Laatste Nieuws overweegt KV Kortrijk daarom nu al naar de UEFA te stappen.

Door de nederlaag van Zulte Waregem tegen Moeskroen is KV Kortrijk al zeker dat het haar groep van Play-Off 2 wint. Een Europees ticket halen, is dus zeker nog mogelijk voor KVK. De ploeg wil enkel snel duidelijkheid tegen welke ploeg uit Play-Off 1 het binnenkort eventueel kan spelen.

Goed nieuws voor Anderlecht
De Pro League en de voetbalbond lieten maandag verstaan dat zij gaan voor een 'normale' afwerking van de competitie. Met andere woorden de nummer vier van de reguliere competitie gaat het opnemen tegen de winnaar van Play-Off 2.

Wint de ploeg uit Play-Off 2? Dan mag deze naar Europa, samen met de verliezend finalist. Wint de Play-Off 1-ploeg? Dan gaat het laatste Europese ticket naar de nummer vijf uit de stand. Dat laatste scenario lijkt voor RSC Anderlecht voorlopig de enige kans om toch nog een Europees ticket te behalen dit seizoen.

Van vier naar vijf
Volgens de krant is KV Kortrijk het niet helemaal eens met die gang van zaken. De club is van oordeel dat de nummer vijf van Play-Off 1 de barragematch moet spelen. Voor Anderlecht zou dat een reddingsboei meer zijn, want dan heeft het haar lot in eigen halen.

Het BAS doet pas binnen meer dan een maand een uitspraak. Enkel als de UEFA nu al een beslissing neemt, heeft het plan van KV Kortrijk kans op slagen. De club overweegt daarom nu al naar de UEFA te stappen voor duidelijkheid.