'Pro League kiest partij in de rechtszaak tegen KV Mechelen'

'Pro League kiest partij in de rechtszaak tegen KV Mechelen'

06-05-2019 20:55
10

KV Mechelen wil graag promoveren en Europa in. Maar dat zal veel niet zonder slag of stoot gaan voor Malinwa. Zo raakte eerder bekend dat KV Mechelen naar de kortgedingrechter stapt, daarmee hoopt Mechelen op meer tijd om zich bij de bond te verdedigen. Er zijn nu ook meerdere partijen die zich kandidaat willen stellen om burgerlijke partij te worden in die rechtszaak, waaronder de Pro League. 

In die mogelijke rechtszaak stelde Beerschot-Wilrijk zich al kandidaat om burgerlijke partij te worden. Nu raakt bekend dat ook de Pro League zich kandidaat wil stellen, dat schrijft Het Laatste Nieuws.

"We houden de zaak nauwlettend in de gaten", zegt CEO van de Pro League Pierre François in de krant. “Voorlopig leggen we geen sancties op. Al blijft het altijd een beetje vervelend als een lid procedeert, terwijl er interne procedures zijn voorzien”.

Deze rechtszaak is niet zonder risico voor KV Mechelen. In de reglementen van de Pro League staat namelijk wanneer een club naar de rechter stapt, riskeert deze uitsluiting uit de competitie.