Verrast Cercle Brugge met Vanhaezebrouck? Eind mei nieuwe trainer

Verrast Cercle Brugge met Vanhaezebrouck? "Eind mei nieuwe trainer"

06-05-2019 07:45
8

Cercle Brugge kondigde afgelopen week het vertrek van coach Laurent Guyot aan. Nu moeten de Bruggelingen op zoek naar een nieuwe coach. Wordt dat een onbekende pion? Of opnieuw een grote naam.

Na het ontslag van Guyot wordt de 47-jarige Fransman Fabien Mercadal naar voren geschoven als de nieuwe trainer van Cercle. Een deal is er echter nog niet. "Geruchten genoeg, maar momenteel is er helemaal niks concreet", geeft sportief directeur François Vitali aan in Het Laatste Nieuws.

"Slechts één ding is zeker: wij willen tegen eind mei onze nieuwe hoofdtrainer vastleggen. We onderzoeken alle mogelijke pistes: het kan dus een Fransman worden, maar net zo goed een Belg of iemand die eerder al in België werkte."

Hein Vanhaezebrouck
Cercle Brugge wist in het verleden te verrassen met een grote naam zoals Franky Vercauteren. Bij Het Laatste Nieuws laat men ook een ballonnetje op met de naam van Hein Vanhaezebrouck. Vitali sluit dat niet uit.

"Vercauteren had alle kwaliteiten die het project van Cercle op dat ogenblik nodig had, en ongetwijfeld heeft Hein Vanhaezebrouck eveneens die kwaliteiten. Maar ik herhaal: er is niks concreet tot dusver", besluit Vitali.