Tienkoppig Anderlecht knokt tachtig minuten lang en verslaat erg zwak Standard

05-05-2019 16:19 Laatste update: 16:35
39

Anderlecht heeft op speeldag zeven eindelijk de eerste driepunter in Play-Off 1 te pakken. Hoewel het door een rode kaart van Sebastiaan Bornauw liefst 80 minuten met een man minder speelde, werd een zeer zwak Standard terecht met 2-1 verslagen.

Anderlecht begon dramatisch aan de match. Al na elf minuten moest de thuisploeg met tien man verder. Na een dramatische pass van Adrien Trebel haalde Sebastiaan Bornauw de doorgebroken Mehdi Carcela neer. Ref Bram Van Driessche was met een rode kaart onverbiddelijk. Videoref Tim Pots bevestigde de beslissing en dat zorgde op social media voor de nodige kritiek.

Het was vervolgens niet te zien dat Standard met een man meer op het veld stond. De Rouches speelden zwak en kwamen halverwege de eerste helft niet verder dan een schot van Alen Halilovic, waar Thomas Didillon enige moeite mee had.  In minuut 37 viel de goal zelfs aan de overkant. Yari Verschaeren kwam alleen voor Guillermo Ochoa, omspeelde de Mexicaanse sluitpost en schoof de bal in het lege doel. In de aanloop naar de goal raakte Verschaeren de bal echter met de hand. Het doelpunten werd toch goedgekeurd. En dat zorgde natuurlijk voor veel discussie, waarbij Pots stevig onder vuur kwam te liggen.

Standard dreigde voor de pauze nog via Halilovic en Mehdi Carcela, maar de 1-0 bleef aan de rust op het scorebord staan.

In de tweede helft wist Anderlecht de 1-0 marge niet lang in stand te houden. Carcela wist Didillon in de 50e minuut te verrassen met een schot in de verre hoek. Anderlecht toonde veerkracht door amper zeven minuten later weer de leiding te pakken. Ivan Santini verlengde een vrije trap van Adrien Trebel: 2-1. Al werd er getwijfeld of Santini de bal wel raakte met zijn hoofd.

Na de hernieuwde voorsprong behield Anderlecht het meeste balbezit. Het stopte veel energie in de match en was zelfs dichtbij de 3-1. Verschaeren kon een bal van Santini niet langs Ochoa krijgen. De bezoekers bleven zwaar ondermaats spelen en kwam niet tot uitgespeelde kansen. Ook drie wissels van een ontgoochelde Michel Preud'homme brachten daar geen verandering in. Paars-wit hield gemakkelijk stand tegen een onmondig Standard en boekte zo de eerste zege in deze Play-Offs.

Dit bericht bekijken op Instagram

Anderlecht heeft dan toch een eerste overwinning beet in Play-Off 1. Het wint in eigen huis van Standard! #AndSta #Anderlecht #RSCA #rscanderlecht #standard #didillon #verschaeren #santini