Club Brugge moet vrezen voor Genks titelfeestje in het Jan Breydelstadion

Club Brugge moet vrezen voor Genks titelfeestje in het Jan Breydelstadion

03-05-2019 23:30
42

Bij KRC Genk kan men de titel al ruiken. Na 4-0 winst tegen Antwerp zet men de champagne al koud. Maar kan die champagne al op de volgende speeldag ontkurkt worden?

Genk heeft na de 4-0 winst tegen Antwerp een voorsprong van negen punten op Club Brugge. De Bruggelingen komen zondag nog in actie tegen KAA Gent. Een wedstrijd die door Blauw-Zwart absoluut gewonnen moet worden als het nog aanspraak wil maken op de titel.

Doet Club Brugge dat niet? Dan mag Genk stilaan beginnen dromen van een titelfeestje in het Jan Breydelstadion. Bij verlies of een gelijkspel van Club Brugge in de Ghelamco Arena heeft Genk namelijk genoeg aan een gelijkspel op speeldag acht (tegen Club Brugge) om de titel te vieren.

Genkse winst
Dat is niet het enige scenario waarin KRC Genk zich tot kampioen kan kronen op speeldag acht. Winst in het Jan Breydelstadion is sowieso al mooi voor Genk, maar zou nog nog heel wat mooier worden voor Genk.

Bij winst tegen Club Brugge in het Jan Breydelstadion, of Club Brugge nu van Gent wint of niet, is Genk ook zeker kampioen. De Genkse spelers kunnen nu dus rustig achteruit leunen en afwachten wat het resultaat wordt in Gent - Club Brugge.