'Lyon wil zich versterken met twee ex-spelers van Anderlecht'

'Lyon wil zich versterken met twee ex-spelers van Anderlecht'

01-05-2019 14:13

Lyon lijkt in de Ligue 1 op weg naar de derde plaats. De Franse topclub is nu al bezig met volgend seizoen. Volgens France Football heeft Lyon twee ex-spelers van RSC Anderlecht op het verlanglijstje staan, Dodi Lukebakio en Mahmoud – Trezeguet -Hassan.

Lukebakio kon als jeugdspeler nooit echt doorbreken bij Anderlecht. Ondertussen maakt de 21-jarige Belg het mooie weer in de Bundesliga. Bij Fortuna Düsseldorf scoorde hij dit seizoen tien keer – waaronder vier treffers tegen Bayern München – en gaf hij vier assists. Fortuna Düsseldorf huurt Lukebakio momenteel van het Engelse Watford. Bij Watford heeft onze landgenoot nog een contract tot medio 2022.

Trezeguet werd bij Anderlecht dan weer een floptransfer, maar na een verhuurperiode aan Royal Excel Moeskroen kwam hij er weer helemaal door. De Egyptenaar speelt tegenwoordig in Turkije. Voor Kasimpasa trof hij dit seizoen negen keer raak en was hij goed voor evenveel assists.Zijn contract loopt nog door tot 2021. Het is niet de eerste keer dat Trezeguet  aan Lyon wordt gelinkt.