Advocaat van Veljkovic stelt eis: “Anders geen spijtoptant meer”

Advocaat van Veljkovic stelt eis: “Anders geen spijtoptant meer”

30-04-2019 13:09
8

Dinsdag stond bij de Belgische voetbalbond de spoedprocedure in Operatie Zero op het programma. Ook Kris Luyckx kwam opdagen. De advocaat van Dejan Veljkovic stelde meteen dat het dossier van zijn cliënt moet afgesplitst worden van de rest. 

Operatie Zero is niet hetzelfde als Operatie Propere Handen. Het gaat wel om dezelfde feiten, maar bij een andere instantie. Operatie Zero is het onderzoek van de KBVB. Terwijl bij Operatie Propere Handen het gerecht het onderzoek voert.

Veljkovic treedt bij Operatie Propere Handen op als spijtoptant. Bij Operatie Zero moet de makelaar alsnog vrezen voor een beroepsverbod van tien jaar. "Door het specifieke statuut van spijtoptant bij het gerecht, mag mijn cliënt zich niet verdedigen tegenover de bond", noteerde Het Laatste Nieuws uit de mond van Luyckx.

Volgens de advocaat van Veljkovic moet er daarom een maatregel worden getroffen. “Want de verklaringen die Veljkovic heeft afgelegd tegenover het parket, mag hij niet herhalen. Anders verliest hij zijn statuut van spijtoptant en komt het gerechtelijk onderzoek in gevaar. Daarom vraag ik het dossier van mijn cliënt af te splitsen van de rest."