OPSTELLING: Leko doet naast Schrijvers nog een tweede wissel

OPSTELLING: Leko doet naast Schrijvers nog een tweede wissel

28-04-2019 16:45 Laatste update: 17:35
17

De rivalenstrijd staat weer voor de deur. Club Brugge neemt het thuis op tegen RSC Anderlecht. Beide clubs hebben hun opstelling al vrijgegeven.

Club Brugge is duidelijk da favoriet voor de strijd met Anderlecht. In het eigen Jan Breydelstadion scoorde het dit seizoen 2,53 doelpunten per wedstrijd. In vier van de laatste zes thuisoverwinningen wist Club ook de nul te houden. Blauw-Zwart heeft echter een knauw gekregen in de titelstrijd met een één op zes. Coach Ivan Leko zet Siebe Schrijvers weer in de basis in plaats van Loïs Openda, terwijl Krépin Diatta op rechts Emmanuel Dennis vervangt.

RSC Anderlecht blijft op de sukkel. Afgelopen speeldag werd eindelijk het eerste puntje van Play-Off 1 binnengehaald. Interim-coach Karim Belhocine kan nog niet rekenen op Bakkali en Lokonga. Paars-wit wil de 2-3 thuisnederlaag tegen Club eerder deze play-offs doorspoelen. Kara Mbodji keert na schorsing terug in de opstelling.

Club Brugge is dit seizoen duidelijk de betere van de twee. Blauw-Zwart won op Anderlecht met 2-3 in Play-Off 1 en won thuis met 2-1. In de reguliere competitie bleef het bij een 2-2 gelijkspel in het Astridpark. Erik Lambrechts moet de wedstrijd in goede banen leiden.