Ik laat mij vertellen dat KV Mechelen en Waasland-Beveren niet kúnnen degraderen

"Ik laat mij vertellen dat KV Mechelen en Waasland-Beveren niet kúnnen degraderen"

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 22:37di 23-04-2019 om 22:37

Laatste update: dinsdag 23 april 2019 om 22:52di 23-04-2019 om 22:52

Voor KV Mechelen en Waasland-Beveren was het even stevig slikken. Het strafparket van de Belgische voetbalbond diende een voorstel tot degradatie én puntenaftrek in in verband met de operatie 'Propere Handen'. Peter Vandenbempt brengt nuance in de controversiële affaire.

"Ik laat mij vertellen dat ze de clubs niet kunnen laten degraderen", geeft de journalist beide clubs meteen hoop bij Sporza. "Dat heeft te maken met artikel B1711.141, dat gaat over de termijn dat een vordering gedaan kan worden bij matchfixing. Die moet worden ingediend vóór 15 juni van "het betrokken seizoen"", weet Vandenbempt.  

"Alleen is het betrokken seizoen niet gespecifieerd in het bondsreglement. Maar het zou dus kunnen dat de vordering die nu is gedaan eigenlijk voor 15 juni 2018 had moeten gebeuren. Dat zou voor KV Mechelen als Waasland-Beveren een belangrijk argument kunnen zijn in de verdediging. Het wordt nog juridische spitsvondigheid", voorspelt hij.

Precedent
Vandenbempt haalt een zaak uit het verleden aan om de huidige situatie te staven. "Er is een precedent uit 1984, in de affaire-Bellemans, toen Standard de titel zogezegd heeft gekocht tegen Waterschei. Twee jaar later is men daarop uitgekomen. Er zijn toen heel wat individuele straffen uitgesproken, maar er werd ook geoordeeld dat Standard niet kon degraderen omdat die vordering niet op tijd was ingediend", herinnert Vandenbempt zich.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zullen KV Mechelen en Waasland-Beveren uiteindelijk moeten degraderen, denk je?

(309 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws