'KBVB wil KV Mechelen en Waasland-Beveren een dubbele straf opleggen'

'KBVB wil KV Mechelen en Waasland-Beveren een dubbele straf opleggen'

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 17:15di 23-04-2019 om 17:15

Laatste update: dinsdag 23 april 2019 om 17:22di 23-04-2019 om 17:22

Zoals VoetbalPrimeur.be eerder meldde, vordert de Belgische Voetbalbond de degradatie tegen KV Mechelen en Waasland-Beveren voor hun aandeel in Operatie 'Propere Handen'. De KBVB wil beide teams ook een achterstand geven voor volgend seizoen.

Bart Lagae, journalist van Het Nieuwsblad, deelt op Twitter de gevorderde straffen tegen alle betrokken partijen. De KBVB eist dat KV Mechelen niet terugkeert in de Jupiler Pro League. De kampioen van de Eerste Klasse B zou niet afzakken naar de Eerste Amateurklasse, maar na de zomer in 1B wel beginnen met twaalf strafpunten. Tegen Waasland-Beveren eist men in Brussel degradatie plus -6 puntenaftrek.

In het communiqué van de voetbalbond werd ook meegedeeld dat dertien personen, waarvan voornamelijk clubleiders en agenten, zijn opgeroepen om voor de Geschillencommissie Hoger Beroep Profvoetbal te verschijnen. Olivier Myny zou de enige betrokken speler zijn die een straf boven het hoofd hangt. De toenmalig speler van Waasland-Beveren, nu uitkomend bij Oud-Heverlee Leuven, moet vrezen voor een schorsing van 12 maanden (waarvan 11 voorwaardelijk).

De andere betrokken personen, wiens namen nog niet allen openbaar zijn gemaakt, zouden rekening moeten houden met schorsingen tot wel liefst tien jaar.

Lees ook: Is de bond te laat? 'KV Mechelen kan en zal zich verweren met artikel B1711'

Poll

Ben jij het eens met deze eisen?

(473 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws