Carrasco opnieuw belangrijk voor Chinese werkgever met vierde goal in zes matchen

21-04-2019 12:47

Yannick Carrasco heeft zijn draai gevonden in China, zoveel is duidelijk. Zondag was de Rode Duivel opnieuw belangrijk voor zijn club Dalian Yifang. Dankzij zijn doelpunt wist zijn team een gelijkspel af te dwingen tegen Chongqing Lifan.

Halverwege de tweede helft achtte Carrasco zijn moment gekomen om Dalian op voorsprong te plaatsen. Die 1-0 bleef slechts een tiental minuten op het scorebord staan: via een strafschop kwamen de bezoekers weer op gelijke hoogte. Daar moest Chongqing, het nummer vier in de Chinese Super League, uiteindelijk vrede mee nemen.

Door het gelijkspel komt Dalian niet echt weg uit de onderste regionen van het klassement. Na zes speeldagen staan Carrasco en co tiende op zestien clubs. Zelf is de aanvaller wél aan een sterk seizoen bezig. Het doelpunt tegen Chongqing was immers al nummer vier van het lopende seizoen. Opvallend: telkens Carrasco scoort, speelt Dalian gelijk.