Belhocine trekt eigen plan: Niemand zegt me wat ik moet doen

Belhocine trekt eigen plan: "Niemand zegt me wat ik moet doen"

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 16:10vr 19-04-2019 om 16:10

Michael Verschueren, sportief manager van Anderlecht, ging deze week het gesprek aan met de harde kern. De fanatieke achterban legde drie pijlers op tafel. Het eerste punt is dat de fans de rest van Play-Off 1 zo veel mogelijk eigen jeugd in de ploeg willen zien. Het is afwachten in hoeverre interim-coach Karim Belhocine meegaat in die plannen. 

Belhocine maakte vrijdag tijdens de babbel met de pers duidelijk dat hij zich nergens toe laat dwingen. "Niemand zegt me wat ik moet doen", kwam hij volgens Het Laatste Nieuws stevig uit de hoek. Met insituaties dat het bestuur invloed krijgt bij het maken van de opstelling, maakte hij stellig komaf. "De dag dat ik dat wel doe, stop ik ermee", aldus Belhocine.

De interim-coach zegt zijn eigen keuzes te maken en die op kwaliteit te baseren. Niet op leeftijd. "Ik snap de filosofie van de club en respecteer die ook, maar de jongeren zullen enkel spelen als ze de besten zijn. Ik moet eerlijk met hen zijn. Je speelt niet bij Anderlecht puur omdat je jong bent."

Lees ook: Kindermans wil weer jeugd zien bij Anderlecht: "Ik zou geen seconde twijfelen"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws