Kindermans wil weer jeugd zien bij Anderlecht: Ik zou geen seconde twijfelen

Kindermans wil weer jeugd zien bij Anderlecht: "Ik zou geen seconde twijfelen"

19-04-2019 10:40 Laatste update: 10:40
15

Alexis Saelemaekers, Edo Kayembe, Sebastiaan Bornauw ... Toen Hein Vanhaezebrouck aan het roer stond in RSC Anderlecht, kwamen zij -noodgedwongen- aan de oppervlakte. Onder Fred Rutten verdwenen de meeste youngsters echter volledig uit beeld. Dat moet terug veranderen, aldus de supporters.

In de huidige identiteitscrisis van Anderlecht is dat één van de grootste bekommernissen van de fans: paars-wit moet haar jeugdproducten weer meer kansen geven. Bij Rutten kreeg enkel Yari Verschaeren een prominente rol. "Ik zou geen seconde twijfelen om hen te zetten", geeft Jean Kindermans, hoofd opleidingen bij Anderlecht, de supporters gelijk.

"Op twee voorwaarden", nuanceert hij bij Het Laatste Nieuws. "Eén: je moet hen omringen met ervaring. Het lukt niet om met enkel tieners matchen te winnen, je hebt een evenwicht nodig. En twee: dat men niet gaat verwachten dat de jeugd de crisis gaat bezweren. Anders worden eventuele speelkansen een vergiftigd geschenk."

"Maar dan nog ... De jongeren kunnen met de druk om", klinkt Kindermans overtuigd over zijn pupillen. "En ze zijn een meerwaarde bij de eerste ploeg - dat hebben ze al bewezen en dat is niet ineens veranderd. Ik maak me geen zorgen over hun talent." Met Karim Belhocine als trainer maakt de jonge garde alvast weer meer kans op speelminuten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie