Coucke moet het zich al vaker hebben afgevraagd waaraan hij is begonnen

"Coucke moet het zich al vaker hebben afgevraagd waaraan hij is begonnen"

Gepubliceerd: donderdag 18 april 2019 om 23:48do 18-04-2019 om 23:48

Laatste update: donderdag 18 april 2019 om 23:49do 18-04-2019 om 23:49

Marc Coucke is ondertussen iets meer dan één jaar eigenaar van RSC Anderlecht. De club heeft een metamorfose ondergaan, maar momenteel loopt het niet van een leien dakje. Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmazine, vraagt zich af of Coucke al spijt heeft van zijn aankoop.

"Marc Coucke zal het nooit toegeven, maar hij moet het zich al vaker hebben afgevraagd waaraan hij is begonnen. Coucke ziet de club, de ontslaggolf ten spijt, steeds dieper wegglijden en als voorzitter draagt hij daarvoor de verantwoordelijkheid en niemand anders", stelt Sys.

"Nieuwe mensen zorgen voorlopig niet voor een nieuw elan en al evenmin voor nieuwe ideeën. Niet op en niet naast het veld. Anderlecht moet vanaf nul herbeginnen, maar hoe doe je zoiets? Door de halve kern te vernieuwen en een nieuwe technische staf te installeren?"

"Het zijn kreten die in het Astridpark al te beluisteren vielen. Maar het is de vraag hoe realistisch ze zijn. En vooral: wat heeft Anderlecht nog te bieden? De club blijft allicht verstoken van Europees voetbal: acht punten achterstand op Antwerp, dat valt amper te overbruggen."

"Voor goeie trainers en spelers is Anderlecht in die omstandigheden niet langer een aansprekende club", besluit de hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine.

Poll

Heeft Marc Coucke al spijt van zijn aankoop?

(306 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws