Trebel zet Rutten uit de wind: ''Wij moeten meer doen, niet hij''

Trebel zet Rutten uit de wind: ''Wij moeten meer doen, niet hij''

09-04-2019 11:42 Laatste update: 11:57
13

Adrien Trebel is dan wel zijn kapiteinsband kwijtgeraakt bij Anderlecht, hij voelt zich wel zeer verantwoordelijk voor de crisis bij de club. Hij ziet maar een oplossing om uit het moeras te geraken: ''De spelers moeten een front vormen'', zegt Trebel in Het Laatste Nieuws.

Zoals gezegd voelt hij de verantwoordelijkheid. "Ik heb het zeer moeilijk met deze crisis. Sowieso had ik een zwaar seizoen met die last van een pubalgie en de knieën. Ik ben nog altijd niet op honderd procent, maar het enige dat me nu beter kan maken is matchritme. Ik hoop dat ik de club nog terug kan betalen voor het respect'', aldus de Franse middenvelder.

Trebel kijkt in tijden van crisis meer naar de spelersgroep dan naar coach Fred Rutten, die ook veel kritiek krijgt. "We hebben niks tegen hem. Hij staat niet op het veld, hé. Wij moeten meer doen, niet hij. We moeten reageren als we niet verder willen zinken'', zegt Trebel met het doemscenario in zijn achterhoofd. ''Wij willen niet tot de Anderlechtploeg horen die voor het eerst in 55 jaar niet Europees speelt."

Lees ook: Trebel kijkt in de spiegel: ''Als we zo verder doen, komt het niet goed''