PSV raakt koppositie kwijt aan Ajax na krankzinnige wedstrijd tegen Vitesse

07-04-2019 19:25
5

PSV is de koppositie kwijt in de Eredivisie. In een uitverkocht Gelredome kwamen de Eindhovenaren niet verder dan een spectaculair gelijkspel tegen Vitesse (3-3), waardoor Ajax de eerste plek op doelsaldo overneemt.

PSV zat vanaf de beginfase in de verdrukking tegen Vitesse, dat na twaalf minuten op voorsprong kwam door een doelpunt van Thulani Serero. Die mocht ver komen, kapte Nick Viergever uit en zette Vitesse op een 1-0 voorsprong. PSV zette daar in het eerste half uur alleen een voorzet van Hirving Lozano die op de lat zeilde tegenover.

Kort voor rust werd het plotseling écht interessant. Eerst mocht Jeroen Zoet van geluk spreken dat zijn blunder geen gevolgen had vanwege buitenspel voor Bryan Linssen, waarna PSV enkele minuten later een penalty kreeg voor een overtreding van Remko Pasveer op Lozano. De Mexicaan faalde oog-in-oog met de Vitesse-doelman niet: 1-1.

Nog vóór de rust ging ook de bal bij Vitesse op de stip na een botsing tussen Gastón Pereiro en Matus Bero, maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük trok zijn keutel in na een interventie van de VAR. In de tweede helft bleef Vitesse - PSV een interessant schouwspel met kansen over en weer.

Na een uur spelen stonden de Vitesse-supporters weer op de banken. Martin Odegaard pegelde de bal achter de kansloze Zoet. Nadat een doelpunt van Pablo Rosario werd afgekeurd vanwege buitenspel, kwam PSV toch weer op gelijke hoogte. Luuk de Jong prikte zijn 25ste treffer van het seizoen binnen op aangeven van Denzel Dumfries.

Tien minuten voor tijd kwam Vitesse voor de derde keer op voorsprong. Nota bene oud-PSV'er Tim Matavz deed de Eindhovense ploeg pijn met zijn eerste treffer na zijn kuitbeenbreuk van eerder dit seizoen. Toch had PSV het laatste woord. Maikel van der Werff veroorzaakte een strafschop, kreeg rood en Lozano pakte het cadeautje uit: 3-3. In de dying seconds kreeg Steven Bergwijn nog dé kans op de 3-4, maar Pasveer redde - niet voor het eerst deze wedstrijd - knap.