‘Bayat belooft nieuw stadion voor Charleroi, maar Anderlecht is struikelblok’

‘Bayat belooft nieuw stadion voor Charleroi, maar Anderlecht is struikelblok’

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 07:00za 23-03-2019 om 07:00

Mehdi Bayat wil met Sporting Charleroi groeien. De beleidsbepaler van de Carolo’s wil tegen 2023, of zelfs vroeger, een nieuw stadion realiseren voor de club.

Dat laat de algemeen directeur aan Het Laatste Nieuw weten. "Charleroi staat vandaag waar AA Gent stond voor de Ghelamco Arena. Zelfde toeschouwersaantal, soortgelijke infrastructuur. Gent is in een andere context gekomen dankzij hun nieuw stadion. Ze beenden KRC Genk bij en kietelden zelfs even Club Brugge.”

Charleroi wil groeien als club. “Als ik met Charleroi de volgende stap wil zetten, moet ik naar een nieuw stadion. Ik heb er een goed oog in dat we dat kunnen realiseren in 2023, misschien zelfs vroeger. Stad en overheid willen meewerken aan die timing”, aldus Bayat.

Anderlecht struikelblok?
Brussels minister Guy Vanhengel vraagt zich echter af of een nieuw stadion wel mogelijk is met de renovatie van de Golden Generation Arena en het feit dat RSC Anderlecht ook op zoek is naar een plek voor een nieuwe voetbaltempel. "Zijn twee gelijkaardige projecten op enkele kilometers afstand van mekaar wel haalbaar. Ook Anderlecht is immers nog op zoek naar een grotere infrastructuur..."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws