Veel lof voor Anderlecht-jongens: Die hebben dat goed tot zeer goed gedaan

Veel lof voor Anderlecht-jongens: "Die hebben dat goed tot zeer goed gedaan"

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 15:38vr 22-03-2019 om 15:38

De Rode Duivels hebben gisteren hun eerste wedstrijd in de EK-voorronde met een overwinning afgesloten. Rusland was een maatje te klein en ging met 3-1 onderuit in het Koning Boudewijnstadion.

Peter Vandenbempt verzorgde het radiocommentaar bij de wedstrijd en zag twee jeugdproducten van RSC Anderlecht uitblinken. "België, zonder een aantal belangrijke spelers met heel veel ervaring op het allerhoogste niveau en zonder een aantal automatismen, heeft het gisteren ook als ploeg goed genoeg gedaan", vertelt Vandenbempt in zijn analyse bij Sporza

"Als je kijkt naar de vervangers, dan hebben die dat goed tot zeer goed gedaan. Dat centrale middenveld met Leander Dendoncker en Youri Tielemans: je zou kunnen zeggen dat Dendoncker een onopvallende prestatie leverde, maar hij heeft heel hard gewerkt, heeft heel veel ballen gerecupereerd en zijn positiespel was prima. Dus goed in de schaduw.

 "Tielemans speelde opvallender, omdat hij heel aanwezig was. Ondanks zijn 21 straalt hij toch al maturiteit en volwassenheid uit, neemt hij initiatief en vraagt hij ballen. Ik vond hem ook sterk in de recuperatie. Dus goeie prestatie met veel presence van hem. Als je dan toch zachtjes aan moet nadenken over de aflossing van de wacht na deze gouden generatie, dan lijkt het op die positie bijzonder veelbelovend voor België met deze Youri Tielemans", besluit Vandenbempt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws