Poule van de Rode Duivels: Kazachstan trakteert zwakke Schotten op een pak slaag

Poule van de Rode Duivels: Kazachstan trakteert zwakke Schotten op een pak slaag

Gepubliceerd: donderdag 21 maart 2019 om 17:50do 21-03-2019 om 17:50

In Poule I, de groep van de Rode Duivels, is Kazachstand uitstekend begonnen aan de kwalificatie voor het EK van 2020. Voor eigen publiek werd Schotland met zeer overtuigende cijfers opzij gezet: 3-0.

Kazachstan schoot in de Astana Arena als een komeet uit de startblokken. Al na zes minuten was de eerste goal in de campagne een feit. Yuri Pertsukh kon vogelvrij naar binnen trekken, een lange bal in ontvangst nemen en de bal fraai achter de kansloze Scott Bain knallen. Het werd nog mooier voor de Kazachen, want in de tiende minuut Yan Vorogovsky de score verdubbelen. De Schotse defensie zag er daarbij weer heel pover uit. 

Nauwelijks vijf minuten na de pauze deelde Kazachstan de genadeklap uit. Baktiyor Zaynutdinov mocht de 3-0 in de hoek knikken na een geslaagde tegenaanval. De Schotten keken elkaar andermaal verwijtend aan. Schotland was niet in staat om iets terug te doen en zal zwaar teleurgesteld terug in het vliegtuig stappen. De ambitie om voor het eerst sinds 1998 weer een eindronde te halen heeft op speeldag 1 een fikse deuk opgelopen.

Schotland krijgt komende zondag de kans om zich bij voetbaldwerg San Marino te herpakken. Kazachstan krijgt zondag Rusland op het bezoek. De Russen treden donderdag vanaf 20u45 eerst nog aan tegen onze eigen Rode Duivels.

Plaats een reactie

donderdag 21 maart 2019 om 18:16
Knappe prestatie! Misschien wel de verassing in onze groep
Vind ik leuk
donderdag 21 maart 2019 om 18:35
Het zal nog eens 20 jaar duren voor die Schotten op een E.K. geraken.
Vind ik leuk
woutersca +195
donderdag 21 maart 2019 om 19:54
mooie uitslag, geholpen door furieuze start denk ik! In elk geval, Schotland pakken we dus Zo in! Kunnen we zelfs met Vanaken pakken haha (zalige speler hoor, gewoon FCB-supporters eventjes vriendschappelijk jennen!)
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws