'We kunnen er niet omheen, hij is de zwaarste tegenvaller bij KAA Gent'

'We kunnen er niet omheen, hij is de zwaarste tegenvaller bij KAA Gent'

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 21:15wo 20-03-2019 om 21:15

KAA Gent is de rijzende ster in de Jupiler Pro League. Onder Jess Thorup pakten ze zopas 12 op 12 en kunnen ze dus met vertrouwen naar Play-Off 1. Toch geniet niet elke speler mee.

Gent-watcher Stefan Smet maakt een rapport op voor Het Nieuwsblad. Hij pikt er Igor Plastun uit als zijn zwaarste tegenvaller.

'Nee, we kunnen er niet omheen. Igor Plastun kwam met de nodige adelbrieven toe in Gent. Toch werd hier en daar ook wel meteen wat voorbehoud geplaatst bij de leeftijd en het parcours van Plastun. Het prijskaartje dat Plastun droeg, zorgde zo mogelijk voor nog meer druk op de stoere schouders van de 28-jarige Oekraïner, die op geen enkel moment kon overtuigen in Gentse loondienst.'

Plastun is nu totaal uit beeld verdwenen. 'Toen Dylan Bronn weer wedstrijdfit was, leek de tandem Bronn-Rosted lange tijd de succesformule te worden. Maar toen Thorup noodgedwongen Timothy Derijck – in de vergetelheid geraakt na zijn transfer van Zulte Waregem naar AA Gent – een kans gaf, greep de 31-jarige Derijck deze met beide handen. Benieuwd wie er zich in Play-off 1 definitief in de gratie van Thorup kan spelen: de ervaren Derijck of de beloftevolle Rosted.'

Plaats een reactie

woensdag 20 maart 2019 om 21:39
Sorry voor Igor Plastun ...maar Thimothy, is volgens my even sterk of Plastun...en bovendien een belg...
Vind ik leuk
Blue-Blanc +1069
woensdag 20 maart 2019 om 22:13
Sterker! Speelt nu ook beter dan Rosted. Laat Timo maar starten tegen Brugge.
Vind ik leuk
Sam DM +35
donderdag 21 maart 2019 om 09:23
Ik vind inderdaad ook dat Derijck op dit moment beter is dan Rosted en eigenlijk ook zelf iets boven Bronn uit steekt!
Hij maakt bijna altijd zeer correcte defensieve acties en komt steeds op het juiste moment tussen wanneer een tegenstander doorbreekt. Door zijn ervaring heeft hij het goede evenwicht gevonden tussen op het juiste moment kordaat genoeg een aanvaller stoppen zonder kaarten te pakken.
Naar mijn mening kan Esiti veel van Derijck leren op defensief vlak!
De juiste keuze in de defensie voor PO1 lijkt mij (zoals de drie centrale verdedigers de laatste tijd spelen) altijd Derijck opstellen en afwisselen tussen Bronn en Rosted. Beide van de laatst opgenoemde spelers zijn te goed om tot de bank veroordeeld te worden. Volgens mij gaat Bronn toch vertrekken volgende transfer periode en Rosted blijft nog even, vermoed ik.
Een wisselwerking tussen die twee lijkt mee daarom ideaal.
[Reactie gewijzigd op donderdag 21 maart 2019 om 09:28]
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws