Walem bekijkt Anderlecht-talent Verschaeren nu al: Gek veel talent

Walem bekijkt Anderlecht-talent Verschaeren nu al: "Gek veel talent"

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 11:45wo 20-03-2019 om 11:45

De carrière van Yari Verschaeren gaat in vogelvlucht vooruit. Hij debuteerde dit seizoen bij RSC Anderlecht en wist meteen te overtuigen. Dat is ook bij de KBVB niet onopgemerkt gebleven.

Verschaeren zal deze week debuteren bij de nationale U19 van Jacky Mathijssen. Lang lijkt hij daar niet te moeten spelen, want ook de nationale beloftenploeg lonkt voor de middenvelder van Anderlecht.

Johan Walem houdt nog even vast aan zijn selectie, maar de kans is niet onbestaande dat Verschaeren de verrassing wordt in de EK-selectie van deze zomer. "Als Verschaeren zo blijft spelen in de play-offs, wordt hij uiteraard opgeroepen voor de beloftenploeg", is bondscoach Walem duidelijk in Het Laatste Nieuws.

Gek veel talent
De bondscoach is vol lof over de jonge middenvelder. "Iemand met gek veel talent kan je niet negeren. Hij maakt indruk met het gemak waarmee hij speelt, zijn frisheid, zijn techniek, vista en fysiek. Maar voor mij is de eerste balcontrole essentieel en die is bij hem fabelachtig", klinkt het.

Walem maakt op 6 juni zijn EK-selectie bekend. Tien dagen later volgt de eerste groepswedstrijd tegen Polen. Daarna zijn de tegenstanders Spanje en Italië. Een tweede plaats in de groep kan zorgen voor kwalificatie voor de Olympische Spelen in 2020.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws