Propere Handen: KBVB krijgt 35 documenten en kan overgaan tot sancties nemen

Propere Handen: KBVB krijgt 35 documenten en kan overgaan tot sancties nemen

Gepubliceerd: donderdag 14 maart 2019 om 17:24do 14-03-2019 om 17:24

Laatste update: donderdag 14 maart 2019 om 17:30do 14-03-2019 om 17:30

De Belgische Voetbalbond heeft 35 documenten uit het dossier Propere Handen ontvangen van het federaal parket. De betreffende documenten hebben te maken met 'matchfixing', waardoor de KBVB nu over kan gaan op het opleggen van sancties. Met name KV Mechelen en Waasland-Beveren moeten vrezen.

'In het kader van het lopend federaal gerechtelijk onderzoek naar een criminele organisatie in de voetbalwereld, valsheid in geschrifte, witwassen van geld en private corruptie (Operatie 'Zero') werd heden aan de Onderzoekscoördinator Competitievervalsing van het Bondsparket bij de KBVB inzage en afschrift gegeven van een aantal stukken uit het strafdossier, gerelateerd aan het zgn. 'luik matchfixing'', citeert Het Laatste Nieuws uit een mededeling van het federaal parket.

Met het beschikbaar stellen van de 35 documenten werd het verzoek van de Onderzoekscoördinator ingewilligd. 'De Onderzoekscoördinator werd door de Bondsprocureur aangesteld als leider van het disciplinaire onderzoek inzake mogelijke competitievervalsing in de eindfase van het vorige voetbalseizoen. De toelating tot inzage en afschrift is beperkt tot een lijst van 35 stukken die relevant zijn voor de disciplinaire finaliteit en waarvan de vrijgave de belangen van het strafonderzoek niet in het gedrang brengt', klinkt het nog.

Lees ook: Zorgt uitspraak van KBVB voor Lokeren, Beerschot én tweede 1B-club in JPL?

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws