Standard kent geen moeite met Cercle, Gent springt over STVV naar zesde plek

10-03-2019 19:52
1

KAA Gent mag beginnen dromen van Play-Off 1. Het lijkt op de laatste speeldag beslist te gaan worden, want Gent wist met 2-1 te winnen van KV Oostende. Verder kende Standard geen enkel probleem met Cercle Brugge. Het werd 1-2.

Cercle Brugge - Standard
Voor Cercle Brugge was het een wedstrijd zonder inzet. Dat was er ook aan te zien. Er was amper strijd bij de thuisploeg, waar de Rouches van Michel Preud'homme van profiteerden. Na zeventien minuten voetballen maakte Renaud Emond er 0-1 van.

Cercle kwam er niet aan te pas, Standard bleef makkelijk overeind. Toen Emond met zijn tweede van de avond nog voor rust 0-2 maakte, was de winst eigenlijk al binnen voor de Luikenaren. Het werd wel nog even spannend toen Cercle Brugge 25 minuten voor tijd die 1-2 wist te maken.

Na de pauze was het niet meer van moeten voor Standard. Het tikte de wedstrijd uit en probeerde vooral geen tegentreffer te incasseren. Dat kwam er toch nog via Irvin Cardona. Het bleef daarbij: 1-2.

Gent - KV Oostende
Jess Thorup kreeg al heel wat kritiek door het blijven opstellen van Roman Yaremchuk. Onterecht, zo blijkt. Want na enkele minuten wist de Oekraïener eindelijk nog eens te scoren voor Gent. De Buffalo's hadden flink wat overwicht tegen een KVO zonder Gert Verheyen. Toch wist de kustploeg vanuit het niets toch nog te scoren.

Alles te herdoen dus voor Gent, maar na een korte pauze stond het toch 2-1. Meteen na de koffie maakte Jean-Luc Dompé er 2-1 van.

De Buffalo's gingen resoluut op zoek naar de bevrijdende 3-1, dat kwam er echter niet meer. Het bleef 2-1. Door het gelijkspel van STVV komt KAA Gent daardoor boven de Kanaries te staan op de zesde plek in de stand. Op de laatste wedstrijd staan beide ploegen tegenover elkaar.