Proto sluit terugkeer naar Anderlecht uit: ''Gezien alles wat daar is gebeurd...''

Proto sluit terugkeer naar Anderlecht uit: ''Gezien alles wat daar is gebeurd...''

03-03-2019 13:00
3

Anderlecht haalde met Frank Arnesen en Pär Zetterberg grote namen uit het verleden terug in huis. Silvio Proto (35), tegenwoordig reservedoelman bij Lazio Roma, ziet op korte termijn geen nieuwe rol voor zich weggelegd in het Astridpark. Volgens Proto is een rentree momenteel onmogelijk.

Proto verdedigde in 372 officiële matchen het doel van Anderlecht, voordat hij in 2016 naar KV Oostende trok en via Olympiakos Piraeus in Italië belandde. Zijn carrière zal hij in ieder geval niet bij Anderlecht uitsluiten. "Als er nog maar de geringste mogelijkheid zou bestaan, zou ik zeker zijn teruggekeerd. Maar gezien alles wat daar de laatste maanden is gebeurd, weet ik dat dit niet zou kunnen", wijst hij tegenover RTL op de veranderingen binnen de club.

De 13-voudig Rode Duivel vindt het wel spijtig. ''Zelfs gezien de huidige structuur zou het voor mij moeilijk zijn om Anderlecht te weigeren. Het blijft mijn eerste liefde'', klinkt het. Proto geeft zichzelf echter geen valse hoop. ''Maar goed, dat zal zeker niet gebeuren, want deze club kijkt niet achterom. Dat is volgens mij niet de visie van Marc Coucke."

Lees ook: Proto teleurgesteld in Anderlecht: 'Dit is niet meer dezelfde club'