Het kan nog voor Lokeren! Hoe? De scenario's op een rij

Het kan nog voor Lokeren! Hoe? De scenario's op een rij

25-02-2019 06:30
5

Op de 27e speeldag van de Jupiler Pro League viel het doek voor Lokeren nog niet. Mathematisch kunnen de Waaslanders zich nog redden, maar eenvoudig wordt Operatie redding niet. VoetbalPrimeur.be zet de mogelijke scenario's op een rij. 

Nog altijd kunnen drie ploegen dit seizoen degraderen: Lokeren, Waasland-Beveren en KV Oostende. KVO pakte zaterdag dan wel een punt tegen Cercle Brugge. Het kan nog altijd ingehaald worden door Waasland-Beveren en Lokeren. Momenteel heeft Oostende negen punten meer dan Lokeren en één meer dan Waasland-Beveren.

De huidige stand:
14. KV Oostende - 26 punten 
15. Waasland-Beveren - 25 punten
16. Sporting Lokeren - 17 punten

Indien KV Oostende in de volgende drie wedstrijden minstens één punt pakt dan is het sowieso gered. Pakt het nul op negen dan hoeft het eigenlijk ook weinig te vrezen. Lokeren moet immers dan negen op negen pakken in de komende drie wedstrijden. Op basis van het aantal zeges springt Lokeren dan dan over Oostende. Maar zelfs dan heeft de kustploeg nog een reddingsboei. Indien Waasland-Beveren geen twee punten pakt in de overige matchen, blijft Oostende in de Jupiler Pro League.

Voor Waasland-Beveren is er voorlopig ook weinig aan de hand. Pakt het twee punten in de komende drie matchen dan redt het zich op eigen kracht. Laat Lokeren minstens één keer punten liggen is het ook gered. Pakt Lokeren negen op negen en Waasland-Beveren amper één op negen? Dan zakt Waasland-Beveren op basis van het aantal gewonnen matchen.

Lokeren heeft dus in de komende drie matchen drie zeges nodig. Dit seizoen won Lokeren in totaal nog maar vier keer en het programma van Lokeren is ook niet an de poes.

Resterend programma Lokeren
03/03 – Anderlecht (thuis)
10/03 – KRC Genk (uit)
17/03 – Cercle Brugge (thuis)

Resterend programma Waasland-Beveren
02/03 – KV Oostende (uit)
10/03 – Zulte Waregem (thuis)
17/03 – Standard (uit)

Resterend programma KV Oostende
02/03 – Waasland-Beveren (thuis)
10/03 – KAA Gent (uit)
17/03 – RSC Anderlecht (thuis)