Goed nieuws voor Kompany: Nieuw contract in de maak onder één voorwaarde

Goed nieuws voor Kompany: "Nieuw contract in de maak onder één voorwaarde"

13-02-2019 15:10 Laatste update: 15:55
1

Het ziet er naar uit dat Vincet Kompany dan toch een nieuw contract gaat tekenen bij Manchester City. Hij zou zijn huidig contract, dat deze zomer afloopt, met een jaar kunnen verlegen, dat meldt Daily Mail.

De onderhandelingen tussen Kompany en Manchester City slepen al geruime tijd aan. Kompany zelf voelt zich thuis in de stad en bij de club en wil dus graag blijven. Ook Pep Guardiola wou zijn ervaren kapitein graag bij de groep houden. Het probleem lag dan ook bij de club. Manchester City had niet veel zin om de blessuregevoelige Kompany nog een jaar hetzelfde (hoge) loon te moeten betalen.

Daar is nu een oplossing voor. Kompany zou een nieuw contract krijgen, maar zou wel een pak moeten inleveren. Hij zou zo'n 130 000 in plaats van 250 000 per week gaan verdienen. Dit seizoen kwam hij nog maar in 14 wedstrijden in actie. Wanneer hij dat doet, doet hij dat wel steevast op hoog niveau, zoals in de topper tegen Liverpool.

Benefietwedstrijd
Kompany kan volgend seizoen al aan zijn twaalfde seizoen beginnen in Manchester. In augustus wordt er voor hem een benefietwedstrijd georganiseerd, waarin een hele hoop kennissen van Kompany meespelen.