Boeken toe? Lokeren verliest ruim van Zulte Waregem, 1B lonkt

26-01-2019 21:54 Laatste update: 21:57
26

Mogen we stilaan in de Jupiler Pro League afscheid nemen van Sporting Lokeren. De kans is groot. Zaterdag verloor Lokeren de match die het niet mocht verliezen. Zulte Waregem haalde het op Daknam met 0-3.

Lokeren verloor op de vorige speeldag met 4-1 van KAS Eupen. Na die match bedankte voorzitter Lambrechts Sollied en legde de toekomst van zijn ploeg in de handen van De Boeck. Van een De Boeck-effect was er zaterdag op Daknam geen sprake.

De Boeck gooide met Mpati, Tirpan, Hupperts en Reznicek vier nieuwe namen in de ploeg. Op Musona kon de trainer niet rekenen. De huurling van Anderlecht was ziek. Bij Zulte Waregem bracht Dury Harbaoui weer aan de aftrap. Bürki  en Bjørdal mochten ook starten.

Ex-spelers nekken Lokeren
Na 45 minuten had Zulte Waregem de schaapjes al op het droge. Uitgerekend voormalig Lokeren-spelers Harbaoui en De Pauw deden de thuisploeg op twee minuten tijd twee keer pijn Lokeren kon na de dubbele achterstand geen vuist maken.

In de tweede helft pakte Zulte Waregem het slim aan. De bezoekers controleerden de partij en bleven geduldig wachten op een nieuwe kans. Uiteindelijk nam Harbaoui in de 73e minuut alle twijfel weg en schoot de 0-3 eindstand op het bord.

Situatie Lokeren lijkt uitzichtloos
Door de nederlaag blijft Lokeren laatste met 14 punten. Zulte Waregem telt nu 23 punten en staat er met nog 7 speeldagen plots erg goed voor. In de stand springt het over KV Oostende en Waasland-Beveren.