OFFICIEEL: Cercle Brugge haalt Marega weg bij het Franse Caen

OFFICIEEL: Cercle Brugge haalt Marega weg bij het Franse Caen

22-01-2019 14:49 Laatste update: 14:53

Cercle Brugge heeft haar eerste wintertransfer beet. Dinsdag stelde Groen en Zwart Issa Marega voor. Cercle Brugge neemt de 20-jarige Fransman transfervrij over van Ligue 1-club SM Caen. 

Marega kreeg zijn jeugdopleiding in Portugal bij Porto. Daar pikte SM Caen hem op. Dit seizoen haalde hij maar één keer de selectie, maar een match in de Ligue 1 speelde Marega niet de afgelopen maanden. Caen laat hem daarom ook gratis gaan.

Marega liet zich op de website van Cercle Brugge uit over zijn tranfer. "Ik ben zeer gelukkig om een speler van Cercle Brugge te worden. Ik zal dan ook het beste van mezelf geven om dit team naar mijn kunnen zoveel mogelijk bij te brengen. Cercle Brugge is voor mij alvast niet onbekend: met Guévin Tormin vind ik hier bovendien een vriend terug. Dit is een belangrijke stap in mijn carrière”, stelde de verdediger. 

Sportief directeur François Vitali is tevreden met de komst van Marega. "We zijn erg blij om Issa Marega bij Cercle Brugge te verwelkomen. We zochten de voorbije maanden naar het profiel van een jonge centrale verdediger en met Marega hebben we een speler gevonden die enerzijds beantwoordt aan onze verwachtingen maar anderzijds ook past binnen het project. Issa Marega heeft atletische kwaliteiten die hij ten dienste zal kunnen stellen van het team. Hij zal hier in de beste omstandigheden kunnen werken om zich verder te ontwikkelen als profvoetballer. We heten hem van harte welkom", aldus Vitali. 

Lees ook: Transferoverzicht Jupiler Pro League: winter 2018-2019