Gouden Schoen Vanaken stuit op verzet: Hij is niét de beste voetballer

Gouden Schoen Vanaken stuit op verzet: "Hij is niét de beste voetballer"

17-01-2019 11:45 Laatste update: 11:57
66

Hans Vanaken is zoals verwacht de nieuwe Gouden Schoen geworden. Hij krijgt felicitaties uit alle hoeken, maar niet iedereen zag Vanaken even graag winnen.

Peter Goris, chef sport bij Gazet Van Antwerpen, vond het een teleurstellende editie. "Eerlijk? Ondergetekende had gehoopt op Pozuelo als Gouden Schoen. Of Malinovskyi zelfs. Maar helaas gaat de Gouden Schoen niet écht over de beste voetballer op dit moment op de Belgische velden, maar over de meest regelmatige speler in het voorbije kalenderjaar, even helaas gespreid over twee halve seizoenen."

Vanaken spreekt volgens Goris niet bepaald tot de verbeelding. "Zouden er écht veel mensen die géén supporter zijn van Club Brugge op het puntje van hun stoel gaan zitten als Vanaken het veld betreedt? Is de Limburger daarvoor niet té nuchter, té minzaam, té kleurloos? Vanaken mag zonder twijfel een zeer goede voetballer zijn, de liefhebber wil meer. Ook zij weten dat de ideale schoonzoon doorgaans niet de meest sexy in de rij is."

Goris hoopt op een betere Gouden Schoen voor volgend jaar. "Het wordt toch tijd dat de (andere) Belgische clubs nog eens een échte voetbalheld binnenhalen, die met vlag en wimpel de Gouden Schoen mag winnen. Zodat de grootste voetbalprijs niet alleen meer naar de ‘meest verdienstelijke én constante’ speler gaat. Want die kan doorgaans enkel het verstand bekoren, zelden het hart."

Lees ook: Hans Vanaken is Gouden Schoen, deze Brugse toppers gingen hem voor