Hij is zonder enige twijfel de beste speler van KAA Gent

"Hij is zonder enige twijfel de beste speler van KAA Gent"

02-01-2019 13:30 Laatste update: 13:31
4

Nu de wintermercato bezig is wordt de kern van de Belgische topclubs gewikt en gewogen. Rudy Nuyens van Het Laatste Nieuws neemt KAA Gent onder de loep. Die ploeg staat of valt volgens hem met de vorm van Vadis Odjidja.

Volgens Nuyens kunnen Jess Thorup en co nog ver geraken. "Op basis van het aanzienlijk verbeterde voetbal van de laatste weken én een paar gerichte versterkingen in januari, moet AA Gent een ticket voor Play-Off 1 kunnen afdwingen. Maar de snelste en makkelijkste weg naar een rechtstreeks ticket voor de Europa League ligt in de beker. Met halve finales tegen KV Oostende en een finale tegen een club 1B, is AA Gent het aan zichzelf verplicht om de beker te winnen. Doet het dat niet, dan heeft het gefaald", aldus Nuyens.

De patron moet dan wel fit blijven. "De beste speler is zonder twijfel Vadis Odjidja. Startte nagenoeg zonder voorbereiding aan het seizoen en was mede daardoor net iets te vaak geblesseerd, maar het verschil tussen het AA Gent zonder Vadis en dat met Vadis was groot. Technisch sterk, krachtmens, vista, leiderschap en nog goed voor drie fantastische goals ook."