KAS Eupen lijkt volledig uit de problemen, donkere wolken bij Moeskroen

KAS Eupen lijkt volledig uit de problemen, donkere wolken bij Moeskroen

15-12-2018 21:48 Laatste update: 22:00
1

De kans is groot dat KAS Eupen dit seizoen niet meer in de problemen komt. Zaterdag won het met 1-0 van Royal Excel Moesrkoen. De kloof tussen de Panda's en Les Hurlus bedraagt nu al acht punten.

Moesrkoen moest eigenlijk in de Oostkantons winnen en probeerde van in het begin van de match het initiatief te nemen. Na de eerste speldenprikjes van de bezoekers, nam Eupen de partij over. Veel kansen leverde het spel van Eupen evenwel niet op. Met een schot van Garcia en een gekraakte poging van Fall hadden we het voor de rust wel gehad.

Pas op het uur viel er nog iets te noteren, met name een doelpunt. Na een vrije trap van Garcia toverde Pouralingaji de 1-0 op het bord. Een doelpunt kon de 22 op het veld helaas weinig inspireren om meer op de mat te brengen. In het slotkwartier probeerde Moeskroen nog wel iets, maar de gelijkmaker kwam er niet.

Door de nederlaag blijft Moeskroen achter met veertien punten. Les Hurlus moeten nu Lokeren naast zich dulden. De Waaslanders wonnen zaterdag met 2-0 van STVV. Eupen telt na negentien speeldagen nu 22 punten en lijkt stilaan uit de degradatiezorgen te zijn.