Lokeren proeft nog eens van zege, STVV krijgt tik op Daknam

Lokeren proeft nog eens van zege, STVV krijgt tik op Daknam

15-12-2018 21:50 Laatste update: 22:02
1

Het is een mooie voetbalavond geworden voor Sporting Lokeren. Zaterdag versloeg het ploeg-in-vorm STVV met 2-0. Terwijl degradatieconcurrent Royal Excel Moesrkoen met 1-0 verloor van KAS Eupen.

Het was van vier november geleden tegen Eupen (2-0) geleden dat Lokeren nog eens mocht proeven van de zege. Zaterdag kwam het na iets meer dan een halfuur spelen op voorsprong via Miric. De 1-0 kwam verdiend op het scorebord, want STVV leek op Daknam op haast geen enkel moment op de ploeg die het de voorbije weken was. Na de pauze probeerde Brys nog bij te sturen, maar het was tevergeefs.

Wase derby onthoofd
Lokeren kwam in het slot van de partij nog op 2-0 via Terki. Dat zou ook de eindstand blijken. Toch had Lokeren niet alleen reden om te juichen. Miric en Skulasson vielen geblesseerd uit. Cevallos en Overmeire pakten ook nog eens hun vijfde gele kaart van het seizoen. Voor de derby van volgende week in Beveren zijn beide heren geschorst.

Voor Lokeren is het pas de derde zege van het seizoen. De vorige twee driepunters vierde het ook op eigen veld. Door de zege telt Lokeren nu veertien punten. Dat zijn er evenveel als Moeskroen. STVV blijft met 31 punten staan op de vijfde plaats.