Casteels ziet verbannen ploeggenoot niet meer terug: Gaat niet gebeuren

Casteels ziet verbannen ploeggenoot niet meer terug: "Gaat niet gebeuren"

13-12-2018 16:36

Koen Casteels ziet voormalig collega Riechedly Bazoer niet meer terug bij VfL Wolfsburg. De 22-jarige Nederlander dreigt in een uitzichtloze situatie te belanden. Bazoer is verbannen door FC Porto en VfL Wolfsburg hoeft hem niet terug.

Bazoer verscheen eind november te laat bij Porto, dat hem dit seizoen huurt van Wolfsburg. In Portugal werd gespeculeerd over een vroegtijdige terugkeer van de zesvoudig Oranje-international naar Duitsland, maar bij Wolfsburg zit men niet op hem te wachten. "Nee, dat gaat niet gebeuren", wordt sportief directeur Jörg Schmadtke geciteerd door Sportbuzzer.

Bij Porto lijkt Bazoer voorlopig ook weinig perspectief te hebben. Trainer Sergio Conceição (ex-Standard) is helemaal klaar met Bazoer en gaf hem al een fikse boete.  "We roeien allemaal dezelfde kant op. Maar als iemand buiten de boot gaat hangen, gaat die langzamer varen. Dat kan ons uiteindelijk het kampioenschap kosten. Iedereen die niet met ons mee wil roeien, heeft dus een probleem."

Bazoer verruilde Ajax in januari 2017 voor Wolfsburg, dat 11,9 miljoen euro voor hem betaalde. Door een gebrek aan speeltijd wordt hij dit seizoen verhuurd aan FC Porto. Bij de koploper van de Liga NOS speelde Bazoer nog niet één competitiewedstrijd. Vfl Wolfsburg nam eerder dit seizoen al definitief afscheid van Landry Dimata, die dankzij een optie tot koop naar Anderlecht kon trekken.