Standard in slechte papieren: Zondag een nieuwe dimensie toegevoegd

Standard in slechte papieren: "Zondag een nieuwe dimensie toegevoegd"

Gepubliceerd: maandag 3 december 2018 om 19:24ma 03-12-2018 om 19:24

Standard heeft alweer een wisselvallige week achter de rug. De Rouches wonnen afgelopen donderdag in de Europa League tegen Sevilla (1-0), maar gingen zondag roemloos onderuit op het veld van Club Brugge (3-0).

Volgens Peter Vandenbempt heeft coach Michel Preud'homme nog veel werk op Sclessin. "Standard was opnieuw zijn wispelturige zelve. Zondag hebben ze een nieuwe dimensie toegevoegd aan hun onvoorspelbaarheid, want zelfs een topduel in Brugge kan hen blijkbaar niet meer inspireren. Verdedigend was het collectief niet om aan te zien, met Luyindama als exponent van het gestuntel. Maar ook het middenveld werd overlopen en overspeeld", stelde de analist op de website van Sporza.

 "Dat was op Sclessin helemaal anders, waar Marin en Cimirot heer en meester waren. Bij Club was het middenveld nu met Amrabat naast Nakamba en Vormer meer gestoffeerd. Standard miste ook nog Emond als diepe spits. Club was sterk, scherp en gefocust. Standard kwam aangeslenterd en voor ze het zelf wisten, was de wedstrijd al gespeeld. Michel Preud'homme bleef er ondanks alles nog rustig onder. Ik denk dat hij zijn evaluatie met het oog op volgend seizoen al heeft gemaakt", besloot Vandenbempt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws