VAR eist hoofdrol op bij tumultueuze KAA Gent - Antwerp

VAR eist hoofdrol op bij tumultueuze KAA Gent - Antwerp

25-11-2018 16:25
20

Antwerp nam het zondagmiddag op tegen KAA Gent. The Great Old draait mee bovenin de Jupiler Pro League terwijl KAA Gent op zoek is naar de weg naar boven. De VAR eiste een hoofdrol op tijdens het doelpuntenloos gelijkspel.

Na tien minuten spelen kwam KAA Gent zeer dicht bij een doelpunt. Sinan Bolat had heel veel moeite met een schot van Chakvetadze. De bal leek over de lijn te gaan, maar de Turk was nog net op tijd om de bal uit zijn doel te slaan. Na een halfuur was het weer de thuisploeg dat voor gevaar zorgde.

Limbombe schoot een vrije trap rakelings over het doel van Bolat. KAA Gent had duidelijk de betere kansen in de eerste helft en Bolat moest een paar keer goed tussenkomen. Toch was het de uitploeg die bijna op voorsprong wist te komen. Bolingi plaatste de bal knap in doel, maar de VAR kwam tussenbeide. Mbokani stond tijdens de fase buitenspel.

Na rust speelde weer hetzelfde scenario af voor Antwerp. Bolingi legde de bal binnen, maar na tussenkomen van de VAR werd het doelpunt afgekeurd. Mbokani stond voor de tweede maal buitenspel. Vlak voor tijd was het weer de VAR die in schijnwerpers stond. Na ingrijpen van de videoref ging de bal op de stip voor de thuisploeg. Jelle Van Damme beging een fout op Souquet.

Vadis Odjidja ging achter de bal staan, maar Bolat tikte zijn poging tegen de paal. In de blessuretijd kwam de thuisploeg alsnog zeer dicht bij de winnende goal. Maar Asara kopte de vrije kans naast. Zo bleef de eindstand op een doelpuntenloos gelijkspel steken bij KAA Gent - Antwerp na een tumultueuze partij.