De Sutter laat zich uit over vertrek bij Club Brugge: 'Preud'homme kwam bij mij'

De Sutter laat zich uit over vertrek bij Club Brugge: 'Preud'homme kwam bij mij'

Gepubliceerd: zondag 18 november 2018 om 20:17zo 18-11-2018 om 20:17

Tom De Sutter speelde in ons land voor topclubs RSC Anderlecht en Club Brugge. Bij Blauw-Zwart was hij ook een basisspeler, maar koos hij voor een verrassende transfer naar Turkije. Hij geeft nu aan waarom.

Op sportief vlak geen al te beste transfer naar Bursaspor. Maar financieel heeft het hem geen windeieren geled. "Financieel was Bursaspor een goeie overstap", zegt De Sutter in Het Laatste Nieuws.

"Michel Preud'homme kwam bij mij en vroeg: 'Tom je verdient hier goed. Is het de moeite daar?' 'Bijna het dubbele,' zei ik. 'Het is goed, ga maar,' zei Michel. Ik was toen dertig jaar en wou nog eens goed verdienen," laat de spits er geen twijfel over bestaan.

Toch was het financiële niet de enige reden om te vertrekken. "Het financiële was één iets, maar ik wou ook eens in het buitenland spelen. Een andere cultuur, de sfeer in de Turkse competitie. En uiteindelijk was het verrijkend, ons gezin is er hechter door geworden", besloot de ex-Rode Duivel.

Plaats een reactie

wesleyvb +1281
maandag 19 november 2018 om 02:00
En eens teruggekeerd van Turkije waar hij NIETS bewezen heeft, heeft hij bij Lokeren nog minder bewezen. Goed verdiend, de mannen zijn gesteld financieel voor hun heel leven en dan komen ze hier wat uitbollen en onze competitie verpesten. Krom en Stijf Zelzate zoekt nog veteranen !
Vind ik leuk
Hierulf +1815
maandag 19 november 2018 om 05:55
Wat een domme reactie...
Vind ik leuk
wesleyvb +1281
dinsdag 20 november 2018 om 18:47
Hij heeft toch de bewijzen zelf geleverd of niet! zo dom is die reactie dan niet! is gewoon de waarheid. er zijn veel jongens die wel goed kunnen voetballen en er nooit komen
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws