Kompany wil een BeNe-League: 'Belachelijk dat we nog spreken over RSCA en Club'

Kompany wil een BeNe-League: 'Belachelijk dat we nog spreken over RSCA en Club'

Gepubliceerd: dinsdag 13 november 2018 om 13:32di 13-11-2018 om 13:32

Er wordt al jaren gesproken over een BeNe-competitie. Die is er nog steeds niet van gekomen. Vincent Kompany breekt nu een lans voor dat idee.

De Rode Duivel is duidelijk wel een fan van het idee. "Ik snap niet waarom landen als België en Nederland niet samengaan en een grotere competitie maken om opnieuw Europese topploegen te creëren", klinkt het bij Sporza.

"Het is belachelijk dat we nu nog spreken van Anderlecht, Club Brugge en Standard, die competitief het gevoel hebben dat ze niet kunnen strijden tegen Barcelona en Real Madrid."

Andere competities
Volgens hem moet dat niet alleen in de Benelux gebeuren. "Ook in Scandinavische landen, Oostenrijk, Zwitserland, ... snap ik niet waarom ze achterblijven met kleine competities, die nooit of te nimmer de macht van de grote competities zullen inhalen."

Zou zo'n competitie niet de doodsteek zijn voor kleinere ploegen? "Maar wat is het equivalent van de Jupiler Pro League? Punten halveren, Play-Off 2 en 3, ... Niets zegt dat die clubs niet kunnen promoveren in die nieuwe competitie en zichzelf kunnen organiseren", geeft hij aan.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws